De dag van de waarheid

Hollen of stilstaan. Zo ziet mijn leven er normaal gesproken uit. Tussen de vakanties door is het vooral hollen en tijdens vakanties vind ik het heerlijk om even niets te hoeven. Daarom kijk ik ook altijd zo naar vakanties uit. Meestal hebben we als we thuiskomen van de ene reis alweer plannen voor de volgende, ook al is het een weekendje weg. Het is leuk om naar iets uit te kijken.

In deze coronatijd leven we van persconferentie naar persconferentie. Vanavond zitten we weer met z’n allen voor de buis om te horen wat Rutte zegt. Onze jongste dochter vindt het maar saai en kijkt liever naar het jeugdjournaal. De oudste vindt de gebarentalk nog wel leuk om te zien. Wíj hopen vooral de verlossende woorden te horen dat de kinderen na de meivakantie weer naar school mogen! Zo zal iedereen vanavond op z’n eigen manier vol spanning voor de televisie zitten.

Maar, er zijn meer redenen waarom dit een spannende avond voor ons is. We hebben namelijk een bod gedaan op een huis en vanavond horen we of de koop wel of niet door zal gaan. Er zijn meer kapers op de kust. Als het doorgaat gaan we misschien voor de zomervakantie al verhuizen. Dus als onze reis naar Noorwegen geannuleerd wordt, hebben we wel iets om naar uit te kijken.

Een maand geleden konden we ons nog niet voorstellen dat alles dicht zou gaan, nu is het lastig om te geloven dat het normale leven voorzichtig weer begint. En als de scholen nog langer dicht blijven en de koop van deze woning niet doorgaat? Dan is het in elk geval duidelijk! En dan verzinnen we vast wel weer iets nieuws om naar uit te kijken…

Klasina van der Werf

In coronatijd heb ik vanaf het begin een dagboek bijgehouden op mijn eigen website. Dit is één van de columns uit deze serie. 

21 april 2020