Mijn naam is Klasina van der Werf (1979). ‘Hikke en tein’ in Damwâld, op kamers gewoond in Zwolle en voor het eerst een huis gekocht in Leeuwarden. Van 2006 tot en met 2020 heb ik in het Friese dorpje Ee gewoond met mijn man Johan de Jong en twee dochters Lena (2011) en Anouk (2013). Sinds 1 januari 2021 woon ik met mijn gezin in de mooiste stad van Nederland: Dokkum!  

Ik ben journalist in hart en nieren. Als klein meisje produceerde ik mijn eigen tijdschriften en op mijn zestiende schreef ik regelmatig voor de jongerenpagina in de lokale krant. Na het afronden van mijn studie Journalistiek (2001) heb ik het vak geleerd bij persbureau PS Produkties in Leeuwarden, waar ik schreef voor het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), de vakbladen Brand & Brandweer en het Bierblad. Ook heb ik een jaar lang gewerkt als verslaggever voor het nieuws van Omrop Fryslân. In 2005 ben ik in dienst gekomen bij het Nieuwsblad Noordoost-Friesland en de Nieuwe Dockumer Courant waar ik precies tien jaar met veel plezier heb gewerkt.

Op 29 februari 2016 ben ik voor mezelf begonnen als freelance tekstschrijver. Onder de naam Klasina van der Werf Tekst & PR heb ik inmiddels vele verhalen geschreven voor kranten, tijdschriften, websites, brochures en folders. Sinds 2020 werk ik als (eind)redacteur elke maand aan de leukste krant van Noordoost-Friesland (De Westereender) in opdracht van uitgever Heidstra Media. Daarnaast schrijf ik regelmatig teksten voor andere opdrachtgevers, hoofdzakelijk in Friesland.

In 2018 maakte ik samen met Hanna Terpstra van Hatsaflatsa Illustraties en vormgever Jan Jaap Roos een eigen kinderboek: Het meisje en de magische vlasbloem en in 2021 verscheen het boek Jarl, het verhaal over een dokter en verzetsheld. In 2024 mocht ik het boek En doe wie der corona... presenteren dat gemaakt is in samenwerking met vormgever Patrick Kramer, uitgever Pieter Jan Heidstra en streekarchivaris Pieter van der Bij. Zie Portfolio.