Verkocht

Ons huis is verkocht. Veertien jaar hebben we met veel plezier in een rijksmonument in het beschermde dorpsgezicht van Ee gewoond. Ik zie nog de wieg in de woonkamer staan waar beide dochters in hebben gelegen. Of de box in de keuken, waar ze zich voor het eerst in omdraaiden.

Het is weer tijd voor een nieuwe fase. Na vier jaar vanuit huis werken als zelfstandig tekstschrijver merk ik dat het toch wel handig is om een plekje voor mezelf te hebben. Een ruimte waar ik alle papieren kan laten liggen zonder dat de knutselwerkjes van de kinderen er tussen verdwijnen.

Maar waar vinden we een huis dat weer net zo sfeervol is, waar de kinderen zich thuis voelen en waar we ook nog betaalbaar kunnen wonen. Tijdens onze zoektocht ontdekten we pas echt hoe uniek we hier wonen in Ee, een prachtig monumentaal dorp vlakbij Werelderfgoed Waddenzee. Een gebied met de schoonste lucht van Nederland.

En nu? We gaan vanaf maart eerst tijdelijk verhuizen naar een woonboerderij net buiten het dorp. Weer een nieuwe avontuur. De zoektocht gaat verder. De kinderen zijn duidelijk, zij willen in Ee blijven. Of misschien Slagharen, stelt de jongste dochter (6) nog als tweede optie.

Waar we terechtkomen weten we nog niet. Maar mede dankzij de vele bezichtigingen van onze woning door mensen uit de Randstad beseffen we extra hoe bevoorrecht wij zijn. Steeds meer mensen ontvluchten het drukke westen en zoeken de rust op in Noardeast-Fryslân. Soms is het goed om daar even bij stil te staan: wij hebben in deze regio goud in handen!

Klasina van der Werf

De Westereender, februari 2020

4 februari 2020